Kdo je Právo o páté?

Josef a Martin jsou studenty PrF MUNI a před třemi měsíci přišli s v součanosti jediným rádiovým pořadem zaměřeným ryze na právo. Dle jejich slov každý směřuje k jiné oblasti a shodnou se pouze ojediněle a to jen díky kompromisům - “právě proto věříme, že jsme na tuto práci ideální.”

advokát, www.otevrenepravo.cz
Právo o páté
Foto: Fotolia

Co děláte?

Asi jako každý neustále hledáme nové a zajímavé zdroje. Česká rádia se však právu samotnému nevěnují (za zmínku určitě stojí pořad Česká justice, který však ukončil vysílání v únoru 2013) a zahraniční nás zaměřením příliš neoslovily. Jedinou možností pro nás bylo vytvořit si vlastní pořad, Právo o páté, na studentském Radio R.

Co jste už dokázali?

V sedmi předchozích dílech (archiv s nahrávkami: http://www.mixcloud.com/pravoopate/) jsme začali na domácí půdě naší alma mater. Již ze začátku jsme si laťku na výběr hosta určitě nestanovili nízko a přestože za každým dílem vidíme jenom chyby, tak jsme z každé jednotlivé spolupráce s hosty naprosto nadšení.

Pořad je koncipován jako neformální diskuze s osobností z právního prostředí. Snažíme se při výběru dodržovat aktuální témata, ale také rozebrat oblasti, ve kterých se host cítí jako ryba ve vodě a kde je schopen velice jednoduše a srozumitelně podat i poměrně složitá zápletí, která daná oblast skrývá. Prostor přitom dáváme i samotným posluchačům, kteří nám před i v průběhu vysílání zasílají své dotazy - do současné chvíle můžeme s čistým svědomím prohlásit, že není jediného dotazu, který by zůstal bez odpovědi a tak to také zůstane.

Kromě samotného vysílání jsme k dispozici i na facebooku (https://www.facebook.com/pravoopate), kde převážně upozorňujeme na témata, hosty a soutěže, které ke každému dílu pořádáme. Každý jednotlivý posluchač přitom svými dotazy, připomínkami i požadavky může jednoduše ovlivnit směr samotného vysílání.

Čeho chcete dosáhnout?

Chtěli bychom dosáhnout toho, aby pozvání do vysílání přijímali špičky práva, které mají nám i posluchačům co říct a aby posluchače náš formát obohatil.

Pozvánka

Zveme vás na tuto středu 18.6. v 17:00 do živého vysílání pořadu Právo o páté (http://www.radior.cz/pravo-o-pate), kde bude hostem JUDr. Radim Polčák, Ph.D., vedoucí Ústavu práva a technologií PrF MUNI, příležitostný poradce českých, evropských a mezinárodních justičních a vládních institucí a právník roku 2013 v oblasti práva IT.

Po osobním představení se budeme mimojiné věnovat proměně práva na internetu, problematice vykonatelnosti normy v kyberprostoru a neunikne nám ani nedávno otevřené Národní centrum kybernetické bezpečnosti.

Budeme těšit na vás i na vaše dotazy!

Josef Bátrla                                                                      Martin Nováček

josef@pravoopate.cz                                                         martin@pravoopate.cz

+420 608 398 993                                                              + 420 603 910 674

Hodnocení článku
100%
Pro hodnocení článku musíte být přihlášen/a

Diskuze k článku ()

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen/a

Související články

Další články