Knižní novinky: Jak správně vytvářet a využívat FKSP - Jak postupovat při poskytování příspěvku na stravování

Knižní novinky ze světa odborné literatury

Foto: Fotolia

Jak správně vytvářet a využívat FKSP - Jak postupovat při poskytování příspěvku na stravování

  • kolektiv autorů

Publikace „Jak správně vytvářet a využívat FKSP“ a „Jak postupovat při poskytování příspěvku na stravování“ se podle vašich ohlasů v praxi osvědčila. Vzhledem k tomu, že koncem roku 2019 vyhláškou č. 357/2019 Sb., kterou se mění vyhláška č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb, ve znění pozdějších předpisů, kromě rozšíření působnosti vyhlášky č. 114/2002 Sb. na státní podniky, došlo také k významnému rozšíření okruhů plnění, které od 1. ledna 2020 mohou organizační složky státu, příspěvkové organizace a státní podniky svým zaměstnancům a jejich rodinným příslušníkům z fondu kulturních a sociálních potřeb poskytovat, předkládáme vám další v pořadí již 7. aktualizované vydání.  

Publikace se skládá ze dvou částí.

První část

„Jak správně vytvářet a využívat FKSP“ obsahuje úplné znění vyhlášky
 č. 114/2002 Sb.,
o fondu kulturních a sociálních potřeb, včetně komentáře k jednotlivým ustanovením. Dále daňový režim a odvod pojistného jednotlivých plnění a upozornění na změny v právních předpisech, které souvisí s fondem kulturních a sociálních potřeb. V závěru první části je formou „Dotazů a odpovědí“ reagováno na nejčastější dotazy spojené s tvorbou a čerpáním fondu kulturních a sociálních potřeb.

Druhá část 

„Jak postupovat při poskytování příspěvku na stravování“ obsahuje úplné znění vyhlášky č. 430/2001 Sb., o nákladech na závodní stravování a jejich úhradě v organizačních složkách státu a státních příspěvkových organizacích, ve znění pozdějších předpisů, a vyhlášky č. 84/2005 Sb., o nákladech na závodní stravování a jejich úhradě v příspěvkových organizacích zřízených územními samosprávnými celky, ve znění pozdějších předpisů, včetně komentáře k jednotlivým ustanovením. V závěru této části jsou čtenářům formou „Dotazů a odpovědí“ k dispozici odpovědi na otázky spojené s úhradou nákladů na závodní stravování a poskytováním stravování za sníženou cenu.

Vydalo nakladatelství SONDY, s. r. o., formát A5, 176 stran, cena 379 Kč.

 

Hodnocení článku
0%
Pro hodnocení článku musíte být přihlášen/a

Diskuze k článku ()

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen/a

Související články

Další články