Nařízení týkající se rozsahu a podmínek informační povinnosti provozovatele potravinářského podniku

Dne 2.10.2014 bylo ve Sbírce zákonů zveřejněno pod č. 211/2014 Sb. nařízení vlády o stanovení rozsahu a podmínek informační povinnosti provozovatele potravinářského podniku v místě určení ve vztahu k některým druhům čerstvého ovoce, čerstvé zeleniny a brambor.

právník a analytik oddělení právních systémů, ATLAS consulting spol. s r.o.
Kurzarbeit v senátu
Foto: Shutterstock
Náhled dokumentu v právním informačním systému CODEXIS

Nařízení vydané k provedení zákona o potravinách a tabákových výrobcích navazuje na evropské nařízení č. 882/2004 o úředních kontrolách za účelem ověření dodržování právních předpisů týkajících se krmiv a potravin a pravidel o zdraví zvířat a dobrých životních podmínkách zvířat a v podrobnostech stanovuje rozsah a podmínky informační povinnosti provozovatele potravinářského podniku v místě určení. Vztahuje se na čerstvé broskve, hrušky, jablka, jahody, meruňky, slívy, švestky a třešně, na čerstvou cibuli, česnek, mrkev, kořenovou petržel, bulvový celer, rajčata, papriky, okurky nakládačky, okurky salátové, saláty, pekingské zelí, chřest, hlávkové zelí, hlávkovou kapustu, růžičkovou kapustu, květák, brokolici a kedlubny, ale také na konzumní rané i pozdní brambory. Týká se pouze případů, kdy místem určení je místo prvního příjmu, zacházení nebo manipulace s potravinou.

Nařízení nabylo účinnosti dnem 3.10.2014, platnosti pak pozbude uplynutím dne 31.12.2014.

Hodnocení článku
0%
Pro hodnocení článku musíte být přihlášen/a

Diskuze k článku ()

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen/a

Související články

Další články