ELSA podporuje studenty práv již 25 let

ELSA Praha a ELSA Česká republika, mezinárodní organizace studentů práv působící nejen na pražské Karlově univerzitě, se letos těšila 25. výročí své existence. K této příležitosti pořádala ELSA Praha týdenní oslavy plné vzdělávacích workshopů, přednášek a návštěv státních institucí. Oslavy byly zakončeny slavnostním večerem, který navštívili jak zástupci advokátních kanceláří a dalších společností z řad sponzorů a partnerů ELSA, tak profesoři a studenti právnických univerzit z celé republiky.

Foto: Fotolia

Studenti měli možnost navštívit Senát Parlamentu ČR s prohlídkou celého areálu Valdštejnského paláce a Úřad vlády. Jak kdysi uvedl anglický spisovatel a historik Thomas Fuller, „vědění je poklad, ale praxe je klíč k němu“. Tímto heslem se řídí i samotná ELSA, která během týdne oslav nabídla zájemcům o praxi v zahraničí bližší seznámení s programem Student Trainee Exchange Programme, v jehož rámci zajišťuje pracovní stáže v zemích po celém světě. Spolek  ELSA tím podporuje a rozšiřuje možnosti studentů, kteří chtějí získat nové a nedocenitelné zkušenosti.

Právě studentské spolky se těší veliké popularitě jak z řady akademiků, tak ze strany studentů. „Jsem přesvědčena, že díky spolkovému životu jsem získala nejen mnoho přátel, ale také životních zkušeností, které bych pouhým sezením v lavici nenabyla,“  uvedla Lenka, členka ELSA Praha. Na otázku, proč propadl spolkovému životu Vašek, odpověděl: „Protože mě to baví! Mám šanci se ve fajn kolektivu podílet na skvělých projektech, ke kterým bych se jinak nedostal."

Interakci studentů v rámci spolků na právnické fakultě v Praze podporuje i samotná univerzita. Poskytuje jim zejména prostory pro jejich vlastní zázemí a pro pořádané akce, jako jsou veletrhy typu Job Fair Kontakt, semináře a podobné události, týkající se právní problematiky.

Nadcházející události můžete sledovat na facebookových stránkách ELSA Praha. „Mezi nejbližší přednášky patří Development of idea of protectin against defamation in Roman Law“, která se bude konat 21.4. a nebo přednáška na téma „Eutanázie, neresuscitovat“, konající se 28.4. Obojí se koná na Právnické fakultě UK v Praze.

Hodnocení článku
0%
Pro hodnocení článku musíte být přihlášen/a

Diskuze k článku ()

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen/a

Související články

Další články