Právnické spolky: Kdo/co je ELSA Praha?

European Law Student’s Association (ELSA) je největší mezinárodní organizací studentů práv na světě. Historie ELSA se datuje již od roku 1981. Dnes působí ve 41 zemích, na více než 260 fakultách s bezmála 41 000 členy. V České republice má své lokální skupiny v Praze, Brně, Plzni a Olomouci. ELSA Praha je jeden z pěti pražských spolků, které fungují na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

student Právnické fakulty UK v Praze
Foto: Fotolia

V rámci spolkového zázemí vytváříme unikátní prostředí a prostor všem studentům práv k seberealizaci a to v podobě organizace přednášek, seminářů, konferencí, pracovních stáží nebo tzv. study visits.

Pojďme si představit, co ELSA ve skutečnosti dělá a proč tu je.

Semináře & konference

Organizování přednášek, seminářů a konferencí patří mezi nejdůležitější a nejatraktivnější činnosti ELSA. Našimi hosty jsou významní politici, právníci, ekonomové, novináři nebo diplomati. Vždy se snažíme podchytit nejaktuálnější téma a přinést na fakultu něco zajímavého a exkluzivního pro naše posluchače.

Do Prahy každoročně přijíždějí studenti z ostatních právnických fakult z celého světa, aby se zúčastnili konferencí nebo setkání za účelem lepší spolupráce mezi všemi lokálními skupinami ELSA. Každý rok organizujeme tzv. Study Visits do celého světa. Výměnné pobyty do Švédska, Izraele, Německa, Itálie, Rakouska, Švýcarska atd., dělají z našeho spolku vůdčí mezinárodní organizaci studentů práv.

Job Fair Kontakt

Job Fair Kontakt, jedna z největších akcí na celé fakultě. Tento veletrh pracovních příležitostí, pořádaný ELSA Praha, představuje studentům jedinečnou možnost, jak se přiblížit ke svému vysněnému místu v těch nejprestižnějších advokátních kancelářích. Dva dny, desítky AK, stovky návštěvníků a stovky odevzdaných životopisů, to je Job Fair Kontakt. Na letošní ročník se můžete těšit v polovině měsíce března.

Student Trainee Exchange Programme

STEP neboli Student Trainee Exchange Programme je jednou z klíčových sekcí našeho spolku. Umožňuje studentům práv a mladým právníkům získat pracovní zkušenosti v zahraničí.  Unikátní nabídka pracovních příležitostí nejen v advokátních kancelářích, ale i v různých státních i nestátních institucích, je jedinečnou možností jak obohatit zkušenosti, CV, ale i poznat kulturu i právní postavení v jiných zemích. Každoročně síť ELSA zprostředkovává přes 200 stáží!

Akademické aktivity a komunikace se studenty

Návštěvy státních institucí, pořádání mezinárodních i tuzemských simulovaných soudních jednání, setkávání se známými osobnostmi právnické obce… Přinášíme studentům skvělou možnost, jak nahlédnout do tajů práva a vyzkoušet si, jaké to je být u soudu.

Každý rok pořádáme římskoprávní moot court, který má za cíl prověřit znalosti studentů v daném odvětví práva a prověřit jejich profesionální dovednosti a argumentačních schopnosti před porotou složenou ze znalců z oboru.

Tradičně pořádáme seznamovací kurz pro nově přijaté studenty právnické fakulty. Bezmála 200 nových tváří má tak možnost poznat své budoucí spolužáky. Mimo to vydáváme několik publikací pro stovky nově příchozích, aby se v novém prostředí neztratili..

Slavíme a těšíme se na Tebe

ELSA Praha bude letos slavit 25 let své existence. Velké oslavy přinesou i velké akce. Doufáme, že uspokojíme nebo alespoň potěšíme všechny právníky i neprávníky, kteří zavítají na naše přednášky, semináře, školení či konference.

A naše číslo? 32! To je číslo místnosti na Právnické fakultě, kde má ELSA Praha svou kancelář, kde se pravidelně každou středu od 18:00 scházíme. Každý může přijít a seznámit se se spolužáky nebo se přímo stát naším členem. Určitě neváhej a stav se, dveře ELSA Praha jsou vždy otevřeny! 

http://www.elsa.cz/praha

Hodnocení článku
0%
Pro hodnocení článku musíte být přihlášen/a

Diskuze k článku ()

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen/a

Související články

Další články