Kongres Právní prostor 2020? Vyvážená souhra všech možných chutí a vůní z prvotřídních právnických kuchyní

Rok 2019 ještě neskončil, ale organizátoři odborného kongresu Právní prostor, který se koná každé jaro v Seči u Chrudimi, pro vás již sestavují zajímavý a pestrý program. Také v dubnu příštího roku nás / Vás kongresem provede Mgr. et Mgr. Michal Vávra, advokát a soudní tlumočník německého jazyka.

advokátka ve FAIRSQUARE | LAW FIRM, členka redakční rady webu Právní prostor.cz
Foto: Fotolia

Příští rok 2020 bude „kulatý“ i pro prestižní odborný kongres PRÁVNÍ PROSTOR; jedná se o jubilejní 10. ročník. Na svou roli moderátora jste si jistě již zvykl – jak se těšíte na svou sedmou moderátorskou zkušenost s kongresem?

Úvodem zdravím všechny dřívější i nové účastníky Právního prostoru – poněkud netradičně již teď v (této tak klidné a usebrané) adventní době a ve zkrácené podobě tří otázek a odpovědí oproti tradičním pěti. Na jubilejní kongres se velmi těším, protože organizátoři mi již avizovali zajímavá témata a špičkové přednášející. Přestože konference dohnala v počtu pořádání StarDance – kde se stále inspiruji od svého moderátorského vzoru Marka Ebena  jsem rád, že scénárista a režisér nevyměnil všechny profesionální „tanečníky“. Věřím, že Vás i posedmé něčím překvapím a provedu Vás ladně po kongresovém parketu.

Poslední dobou pozoruji v právu několik „trendy“ směrů, např. „kyber právo“ nebo roli žen v právním světě; kongres má koneckonců podtitul Nové vize v právu. Patří podle Vás i tyto „trendy“ témata na konference a kongresy, jako je PRÁVNÍ PROSTOR?

Trend elektronizace, modernizace a robotizace v právu pozoruji již dlouho a ačkoli jsem zvyklý si spíš psát poznámky rukou než na počítači, jsem spíše milovník klasické knihy než e-knihy, auto řídím raději sám apod., myslím si, že tyto trendy do práva a tudíž i na odborné konference jasně patří, stejně tak jako ženy patří do právního světa stejně jako muži. Ve shora zmíněné StarDance si to také uvědomili, protože tam letos poprvé soutěží youtuber. Jsem sám zvědavý, jaké nové právní vize nám budou na konferenci prezentovány.

Jak byste kongres popsal pro potenciálního nového účastníka? Proč by neměl váhat a na kongres přijet?

Jako již ostřílený moderátor jsem v minulosti na tuto otázku odpovídal a kongres přirovnával a popisoval nejrůznějšími slovy: dobře vychucený míchaný salát, kvalitní šachová partie, výborné několikachodové menu včetně aperitivu a digestivu apod. Nevím ještě, jaká slova, vtipy, příhody a glosy zvolím na letošním kongresu, ale už teď jsem přesvědčený o tom, že to bude jako vždy velmi vyvážená souhra všech možných chutí a vůní z prvotřídních právnických kuchyní. Přijďte ochutnat!

Hodnocení článku
60%
Pro hodnocení článku musíte být přihlášen/a

Diskuze k článku ()

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen/a

Související články

Další články