Právní poradna

Atlas group přichází s novinkou, která překračuje běžné standardy právního poradenství. Právní poradnu v rámci Právního prostoru tvoří otázky a odpovědi z jednotlivých oblastí zodpovídané jak jednotlivými registrovanými uživateli, tak vysoce uznávanými odborníky na dané téma.

Advokát, smlouva
Foto: Pixabay

Vytváří se tak unikátní prostor pro výměnu informací a odborných rad z oblasti práva, daní, účetnictví, personalistiky a mnohého dalšího.

Právní poradna nabízí moderní webové prostředí, které je nadesignované tak, aby informace byly vždy rychle dohledatelné a přehledně zpracované. 

Pro koho je Právní poradna určena

Pro všechny, kdo se zabývají otázkami práva v různých segmentech. Právní poradna je určena i pro ty, kdo se zabývají otázkami daní, účetnictví, personalistiky, BOZP, GDPR, životního prostředí nebo obecní samosprávy. 

Jak Právní poradna funguje

Dotazy mohou pokládat jen registrovaní uživatelé a předplatitelé (uživatelé) CODEXDAT. V poradně odpovídají registrovaní uživatelé, spolupracující advokátní kanceláře a odborníci na danou oblast (daňoví poradci, účetní, personalisté, BOZP…).

Systém tak nabízí dvě úrovně odpovědí. Garantované a negarantované odpovědi, kterou jsou ale vždy vysoce relevantní. 

  1. Garantovanou odpověď může napsat pouze renomovaný spolupracující odborník.
    • Tato odpověď je navíc posouzena a schválena pověřenými zaměstnanci Atlas Group, kteří mají dlouholeté právní znalosti. Odpověď je vždy maximálně do 14 dní.
  2. Negarantovaná odpověď je sepsána jakýmkoli registrovaným uživatelem, jedná se tedy o diskusi, která nepodléhá právní korektuře Právní poradny. 
    • U negarantovaných odpovědí není zaručeno jejich zpracování, tzn. není žádná záruka, že pokud je na dotaz požadovaná negarantovaná odpověď, že bude taková odpověď zpracována. Je to vždy pouze na atraktivitě otázky a ochoty účastníků odpovědět. 

Právní poradna je provázána s CODEXDATY, dle zakoupené licence. Je možné pokládat určitý počet dotazů za rok [např. 2 dotazy ročně (1 /pololetí), 4 dotazy ročně (1 / Q)]; tyto zodpovězené dotazy se následně stávají součástí jednotlivých témat CODEXDAT (dle odborného zaměření dotazu). 

Počet zodpovězených dotazů neustále roste. V září 2021 Právní poradna nabízí již téměř 400 otázek a odpovědí. Velkou výhodou Právní poradny je možnost fulltextového vyhledávání a filtrace podle témat. Uživatelé se tak bezproblémově orientují a neztrácejí se v mnoha pro ně nerelevantních tématech. 

Hodnocení článku
0%
Pro hodnocení článku musíte být přihlášen/a

Diskuze k článku ()

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen/a

Související články

Další články