Jak řídit podniky v insolvenci? Budoucnost je v předbalené reorganizaci, shodli se odborníci

Málo manažerů se zkušenostmi s řízením podniků v insolvenci nebo nedostatečný dialog mezi soudci a velkými věřiteli. To jsou některé z výrazných problémů týkající se insolvencí a reorganizací. Shodli se na tom účastníci semináře k reorganizacím, který 14. 4. 2016 pořádala společnost Insolvence 2008.

Foto: Fotolia

Hlavním tématem semináře byla stávající i budoucí právní úprava reorganizací. Účastníci semináře se přitom shodli, že současný počet reorganizací odpovídá stavu ekonomiky. Advokát a spolutvůrce insolvenčního zákona Tomáš Richter naopak upozornil, že pro řadu povolených insolvencí by bylo vhodnější, kdyby byly od počátku konkurzem. Potvrzuje to i vysoký stav reorganizací přeměněných v konkurz. V letech 2008 až 2013 jejich podíl dosáhl 40 % ze všech reorganizací.

Management často řeší úpadky pozdě

Účastníci semináře diskutovali také o pozdním řešení úpadku managementem společností, které se do takových potíží dostanou. Podle advokáta Juraje Alexandra by systému pomohl standardizovaný vzor pro zjišťování úpadku. Díky němu by bylo ihned jasné, zda je subjekt v úpadku. Navíc by dokázal napovědět, jaké řešení je v daném případě nejvhodnější. Takový vzor je důležitý i proto, že v současnosti je na trhu málo manažerů, kteří mají zkušenosti s řízením podniků v insolvenci. Upozornil na to partner společnosti PWC Petr Smutný. Odborníci proto vidí budoucnost i ve větším využívání předbalených reorganizací. Na semináři o nich promluvil insolvenční správce se zvláštním povolením Lee Louda. Právě předbalené reorganizace jsou podle něj cestou, jak zajistit konsenzuálně složitému procesu alespoň nějakou naději na úspěch.

Dále čtěte ZDE.



Hodnocení článku
0%
Pro hodnocení článku musíte být přihlášen/a

Diskuze k článku ()

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen/a

Související články

Další články