Menu

Aktuality

Knižní novinky: Praktický průvodce GDPR 2018

Aktualityredakce24.06.2018
redakce24.06.2018

Knižní novinky ze světa odborné literatury

Praktický průvodce GDPR 2018

  • JUDr. Jiří ŽŮREK

Tato publikace si klade za cíl všem zainteresovaným subjektům srozumitelnou cestou přiblížit Obecné nařízení a tím jim napomoci orientovat v dané právní úpravě. Tomu má napomoci nejen výkladová část k Obecnému nařízení, která tvoří jádro publikace a jež postupně provází čtenáře v jednotlivých kapitolách všemi aspekty jak Obecného nařízení, tak i některými souvisejícími otázkami, jako je zpracování rodného čísla nebo kopie a čísla občanského průkazu v pracovněprávních vztazích a další, ale i praktická část publikace, která obsahuje dvě samostatné kapitoly týkající se pravidel šíření obchodních sdělení a provozování kamerových systémů za účinnosti Obecného nařízení. Praktická část publikace dále obsahuje seznam anglických zkratek a pojmů, které jsou v oblasti zpracování osobních údajů používány.

Pro vyšší komfort a lepší zužitkování nabytých poznatků z knihy je v jednotlivých kapitolách a podkapitolách zařazen výčet článků a recitálů, které se řešené problematiky týkají. Jelikož publikace obsahuje i kompletní text Obecného nařízení, může si čtenář ihned související články a recitály jednoduše dohledat a zasadit nabyté znalosti do kontextu znění Obecného nařízení.Publikace je určena pro všechny, kdo působí v oblasti ochrany osobních údajů, jako jsou pověřenci pro ochranu osobních údajů, jednatelé, zástupci správce nebo zpracovatele, osoby zodpovědné za dodržování podmínek zpracování osobních údajů (vedoucí pracovníci, personalisté, mzdové účetní apod.), studenti atd. Text vychází z právního stavu z května 2018.

Autor vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a již devátým rokem působí na Úřadu pro ochranu osobních údajů, z toho pátým rokem jako ředitel Odboru konzultačních agend, ve kterém se zabývá stížnostní a konzultační agendou. Od dubna 2018 je držitelem certifikátu CIPP/E Mezinárodní asociace profesionálů v oblasti ochrany soukromí.

Vydalo nakladatelství ANAG, 344 stran, brožovaná, 389 Kč.

0%
Hodnocení článku
Pro hodnocení článku musíte býtpřihlášen/a
Přidat komentář
Pro přidání komentáře musíte být přihlášen/a
Tento web využívá cookies pro zajištění funkčnosti webu a získání statistik návštěvnosti webu

Partneři projektu

Všichni partneři