Ostatní

Výběr nejrůznějších článků o právu a legislativě, které jsou svým zaměřením mimo ostatní kategorie, jako je Občanské, Trestní nebo Pracovní právo.

Pět otázek pro Anetu Průšovou a Tomáše Ryzu: Compliance - Teorie a praxe

Pět otázek pro Anetu Průšovou a Tomáše Ryzu: Compliance - Teorie a praxe

JUDr. Aneta Průšová, Ph.D. a JUDr. Mgr. Tomáš Ryza přišli se skvělou myšlenkou - představit studentům práv obor compliance. Jejich nový předmět Compliance – Teorie a praxe startuje na Právnické fakultě Univerzity Karlovy koncem února. Na co se mohou účastníci těšit? A jak se ke compliance Aneta a Tomáš dostali? I na to jsme se jich zeptali v následujícím rozhovoru.

Hollywood v éře AI aneb co říká právo na užívání digitálních protějšků herců?
Návrh nařízení o umělé inteligenci

Hollywood v éře AI aneb co říká právo na užívání digitálních protějšků herců?

Boom umělé inteligence (AI) postupně proniká do řady odvětví, mezi něž patří i oblast kinematografie. Potenciál AI generovat filmové postavy, ať už od nuly nebo na základě skutečné předlohy, posouvá filmový průmysl do nových vod. V tomto ohledu je nicméně nezbytné brát v potaz i potenciální dopady na celé filmové odvětví, jakož i úskalí a rizika takového řešení z hlediska osobnostních práv dotčených herců.

Kolektiv autorů
Návrh novely zákona o advokacii

Návrh novely zákona o advokacii

Vláda České republiky dne 10. ledna 2024 projednala a následně schválila dlouho očekávaný a odbornou veřejností diskutovaný návrh novely zákona o advokacii, kterou nyní čeká první čtení v Poslanecké sněmovně („Návrh“ a „ZA“).

Kolektiv autorů
Rozhovor: Sebastian Mach - Novým názvem a pěknými webovkami budování brandu nekončí
Sebastian Mach

Rozhovor: Sebastian Mach - Novým názvem a pěknými webovkami budování brandu nekončí

Na začátku roku ohlásila advokátní kancelář GHS Legal velké novinky - změnila název i vizuální identitu. Právní služby ve třech zemích Evropy nyní poskytuje pod značkou FAIRSQUARE. Řídící partner české kanceláře Sebastian Mach prozradil, kde se vzalo nutkání udělat po 13 letech tak odvážný krok, co bylo na celém procesu nejtěžší, ale i proč cesta za silnou značkou vlastně nikdy nekončí.

redakce